Infolinia:
+48 727 62 62 63- Opis produktu
- Pochodzenie
- Przechowywanie
- Awokado wartości odżywcze
Przepyszny, sycący owoc o znakomitych wartościach odżywczych.
Początek sezonu zaczynami z odmianami Bacon, potem Fuerte i kończymy na Hass - najbardziej cenionej odmianie awokado.
Egzotyczny owoc kojarzony z egzotycznym klimatem. Od jakiegoś czasu uprawiana również na południu Hiszpanii w Europie.
Dzięki temu owoc zrywany jest jako dojrzały, po paru dniach od zerwania może znaleźć się u Was na stole. W ten sposób możemy zaoferować Wam najlepsze awokado odmiany hass dostępne na rynku.
Genialna alternatywa dla owoców dostępnych na rynku, które parę tygodni płyną statkiem i są przerzucane z magazynów na magazyn tracąc przy tym jakość.
Dostępność od pazdziernika do maja.
Prawdopodobnie najlepsze awokado w Polsce.
Początek sezonu zaczynami z odmianami Bacon, potem Fuerte i kończymy na Hass - najbardziej cenionej odmianie awokado.
Egzotyczny owoc kojarzony z egzotycznym klimatem. Od jakiegoś czasu uprawiana również na południu Hiszpanii w Europie.
Dzięki temu owoc zrywany jest jako dojrzały, po paru dniach od zerwania może znaleźć się u Was na stole. W ten sposób możemy zaoferować Wam najlepsze awokado odmiany hass dostępne na rynku.
Genialna alternatywa dla owoców dostępnych na rynku, które parę tygodni płyną statkiem i są przerzucane z magazynów na magazyn tracąc przy tym jakość.
Dostępność od pazdziernika do maja.
Prawdopodobnie najlepsze awokado w Polsce.
Pochodzenie Awokado Hass: Hiszpania, Region Walencja.
Pomimo że roślina pochodzi z Ameryki Środkowej bardzo dobrze zaklimatyzowała się w basenie Morza Śródziemnego, w naszym przypadku w Hiszpanii. Ciekawostką jest że sami Hiszpanie podbijając Amerykę właśnie stamtąd jako pierwsi przywieźli tę roślinę do Europy. Z kolei FrutaFresca jako jedna z nielicznych firm sprowadza ten właśnie owoc do Polski bezpośrednio od małego producenta. Świeże, nie przechłodzone, nie przejrzałe. Zwyczajnie prosto z drzewa.
Pomimo że roślina pochodzi z Ameryki Środkowej bardzo dobrze zaklimatyzowała się w basenie Morza Śródziemnego, w naszym przypadku w Hiszpanii. Ciekawostką jest że sami Hiszpanie podbijając Amerykę właśnie stamtąd jako pierwsi przywieźli tę roślinę do Europy. Z kolei FrutaFresca jako jedna z nielicznych firm sprowadza ten właśnie owoc do Polski bezpośrednio od małego producenta. Świeże, nie przechłodzone, nie przejrzałe. Zwyczajnie prosto z drzewa.


W zależności od pory roku oraz momentu zbioru awokado może być twarde, niedojrzałe, zielone lub delikatnie miękkie, dojrzałe, ciemne.
Przechowywanie ciemnego owocu: w chłodnym miejscu (aby spowolnić dojrzewanie)
Przechowywanie zielonego owocu: w ciepłym miejscu (aby przyspieszyć dojrzewanie)
Zapraszamy na nasz blog, w którym szerzej opisujemy temat dojrzałości awokado hass.
---->Link do Bloga FrutaFresca - dojrzewanie awokado<----
Przechowywanie ciemnego owocu: w chłodnym miejscu (aby spowolnić dojrzewanie)
Przechowywanie zielonego owocu: w ciepłym miejscu (aby przyspieszyć dojrzewanie)
Zapraszamy na nasz blog, w którym szerzej opisujemy temat dojrzałości awokado hass.
---->Link do Bloga FrutaFresca - dojrzewanie awokado<----
Podobne produkty
szt.Dodaj do koszyka
Klienci zakupili także
szt.Dodaj do koszyka
szt.Dodaj do koszyka
Pozostałe produkty z kategorii