Infolinia:
+48 727 62 62 63O firmie
SIEMIA Samanta Yague Garcia
Jesteśmy małą rodzinną firmą zajmującą się handlem - skupem produktów rolnych od rolników.
Głównie w Polsce, choć projekt FRUTAFRESCA wykracza po za granice kraju.
Właściciele to polsko-hiszpańskie małżeństwo.
Filip i Samanta.
Wyróżnia nas podejście, pasja, zamiłowanie do świadomego żywienia.
Robimy wszystko co możliwe aby zaopatrzyć Was w najlepszy towar. Jesteśmy alternatywą dla wielkopowierzchniowych sklepów, dla rynku w którym nie liczy się klient lecz ekonomia.
Chcemy dostarczać klientom żywe, wartościowe pożywienie, wolne od konserwantów, zbędnej chemii. Nie zawsze udaje nam się to w 100% lecz każde ich ograniczenie już jest dla nas sukcesem.
Staramy się współpracować z małymi producentami, aby zagwarantować Wam najlepszą jakość oraz pochodzenie.
Dla nas każdy produkt to opowieść, historia, misja. Unikamy przypadków w wyborze towarów.
Czym jest projekt FRUTAFRESCA?
FrutaFresca zajmuje się importem płodów rolnych z Hiszpanii, głównie cytrusów.
Cytrusy wysyłane do Polski są marnej jakości, łańcuchy dostaw są długie, są wielokrotnie przerzucane. Nawet jeśli po zerwaniu były wartościowe to cała ta droga, proces sprawiły że tracą swoją prawdziwą wartość.
Ilość chemicznych środków konserwujących używanych aby zapewnić im ładny wygląd, wytrzymałość jest według nas niepotrzebna. Swoją działalnością chcemy pokazać że istnieje alternatywa.
To samo tyczy się innych owoców oraz warzyw.
Egzotyki wysyłane są kontenerami z odległych krajów: Ameryki, Azji, Afryki podczas gdy Europejskie uprawy z roku na rok rosną w produkcji egzotycznych owoców takich jak awokado, pithaja, papaya, mango, melon, marakuja oraz wiele wiele innych.
Nasze egzotyki są zrywane jako dojrzały owoc, a nie w połowie zielone (przykład banana).
Owoce z upraw, w których się zaopatrujemy zazwyczaj zostają na lokalnym rynku, a jeśli jadą gdzieś dalej to trafiają na stoły największych miast Europy Zachodniej.
Oliwa z oliwek.
Kooperatywa OLEOESTEPA, z którą współpracujemy to gwarancja jakości. Gdyby opisać region, z którego zbierane są oliwki to trzeba by to nazwać jednym wielkim gajem oliwnym. Oliwki dostarczane są błyskawicznie do tłoczni, tłoczone na zimno. I to w potężnych ilościach. Warunki klimatyczne, brak przymrozków, potężne połacie terenu, tradycja, doświadczenie Hiszpanów w uprawie oliwek sprawia że są numerem jeden w produkcji światowej. OLEOESTEPA konkuruje swym produktem na najwyższych szczeblach światego rynku Oliwy z oliwek. Swoimi parametrami wygrywa z o wiele droższymi, "ekskluzywnymi" markami z innych krajów przy czym zachowuje umiarkowane ceny oraz dostępność.
Wg. nas Oliwa z oliwek to najlepszy oraz jeden z bezpieczniejszych produktów z grupy olejów roślinnych.
Chodzi głównie o proces produkcji i ilość środków chemicznych do jej uzyskania.
Walorów z jej korzystania chyba nie trzeba przedstawiać.







Przejdź do strony głównej