Infolinia:
+48 727 62 62 63- Opis produktu
- Pochodzenie
- Przechowywanie
Mango.
Zwany często owocowym królem.
Bardzo słodki, wybarwiony miąższ mango zachwyca. Słodki, miodowy a zarazem delikatnie odświeżający aromat.
Oczywiście jest też korzystny dla zdrowia. Jak wszystkie owoce posiada w sobie szereg witamin minerałów oraz innych prozdrowotnych właściwości jak ułatwienie trawienia, odmładzanie skóry, kontrolowanie cukru we krwi, system sercowo-naczyniowy, wzmacnianie odporności. Mango w krajach, z których pochodzi uznany jest nie jako egzotyczny owoc lecz jako lekarstwo. Można wykorzystywać nie tylko jego miąższ ale również i skórkę, pestki. Witamina C zawarta w mango to istna bomba dla organizmu. Również kwas foliowy. Enzymy takie jak : amylazy, aminokwasy : beta-karoten, wercetyna ; duża ilość błonnika przy jednocześnie niskiej kaloryczności.
Egzotyczny owoc kojarzony z tropikalnym klimatem. Od jakiegoś czasu uprawiana również na południu Hiszpanii.
Dzięki temu owoc zrywany jest jako dojrzały, po paru dniach od zerwania może znaleźć się u Was na stole.
Genialna alternatywa dla owoców dostępnych na rynku, które parę tygodni płyną statkiem i są przerzucane z magazynów na magazyn tracąc przy tym jakość.
Zwany często owocowym królem.
Bardzo słodki, wybarwiony miąższ mango zachwyca. Słodki, miodowy a zarazem delikatnie odświeżający aromat.
Oczywiście jest też korzystny dla zdrowia. Jak wszystkie owoce posiada w sobie szereg witamin minerałów oraz innych prozdrowotnych właściwości jak ułatwienie trawienia, odmładzanie skóry, kontrolowanie cukru we krwi, system sercowo-naczyniowy, wzmacnianie odporności. Mango w krajach, z których pochodzi uznany jest nie jako egzotyczny owoc lecz jako lekarstwo. Można wykorzystywać nie tylko jego miąższ ale również i skórkę, pestki. Witamina C zawarta w mango to istna bomba dla organizmu. Również kwas foliowy. Enzymy takie jak : amylazy, aminokwasy : beta-karoten, wercetyna ; duża ilość błonnika przy jednocześnie niskiej kaloryczności.
Egzotyczny owoc kojarzony z tropikalnym klimatem. Od jakiegoś czasu uprawiana również na południu Hiszpanii.
Dzięki temu owoc zrywany jest jako dojrzały, po paru dniach od zerwania może znaleźć się u Was na stole.
Genialna alternatywa dla owoców dostępnych na rynku, które parę tygodni płyną statkiem i są przerzucane z magazynów na magazyn tracąc przy tym jakość.
Pochodzenie cytryn: Hiszpania, Region Walencja.


Najlepiej w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce.
To całkiem wytrzymały owoc.
Jeśli jest świeży może poleżeć parę dni w kuchni w temperaturze pokojowej w formie ozdoby, w trakcie leżakowania będzie dojrzewał, czarne kropki oraz miękkość owocu będa znakiem że już jest dojrzały.
To całkiem wytrzymały owoc.
Jeśli jest świeży może poleżeć parę dni w kuchni w temperaturze pokojowej w formie ozdoby, w trakcie leżakowania będzie dojrzewał, czarne kropki oraz miękkość owocu będa znakiem że już jest dojrzały.
Pozostałe produkty z kategorii