Infolinia:
+48 727 62 62 63- Opis produktu
- Pochodzenie
- Przechowywanie
Oryginalny ser owczy MANCHEGO z regionu Kastylli w Hiszpani.
Wielokrotnie nagradzany ser manchego dojrzewał od 2 do 4 miesięcy.
Posiada wyraźny ale mimo wszystko delikatny smak.
Gdybyśmy chcieli przetłumaczyć dosłownie jego nazwę z hiszpańskiego to nazywałby się "w połowie dojrzały ser owczy".
Pakowany próżniowo w 200g kawałki
Producent to rodzinna firma zajmująca się serowarstwem od pokoleń. Własna produkcja mleka, dbanie o każdy szczegół w trakcie hodowli oraz wypasu owiec. Z uwagi na panujący klimat zwierzęta mają praktycznie cały rok dostęp do swobodnego wypasu na powietrzu. Klimat w tamtym regionie jest specyficzny, zioła, mieszanki traw wpływają na charakterystyczny smak sera, który zasłużył na miano najsłynniejszego, najbardziej cenionego sera w całej Hiszpanii. I nie tylko w Hiszpanii, ponieważ eksportowany jest na cały świat. W ofercie producent posiada również kozie sery oraz owcze o różnym poziomie dojrzałości.
Skład: mleko owcze, sól, podpuszczka, środki antybakteryjne (E252)
Alergeny: mleko owcze, podpuszczka
Wielokrotnie nagradzany ser manchego dojrzewał od 2 do 4 miesięcy.
Posiada wyraźny ale mimo wszystko delikatny smak.
Gdybyśmy chcieli przetłumaczyć dosłownie jego nazwę z hiszpańskiego to nazywałby się "w połowie dojrzały ser owczy".
Pakowany próżniowo w 200g kawałki
Producent to rodzinna firma zajmująca się serowarstwem od pokoleń. Własna produkcja mleka, dbanie o każdy szczegół w trakcie hodowli oraz wypasu owiec. Z uwagi na panujący klimat zwierzęta mają praktycznie cały rok dostęp do swobodnego wypasu na powietrzu. Klimat w tamtym regionie jest specyficzny, zioła, mieszanki traw wpływają na charakterystyczny smak sera, który zasłużył na miano najsłynniejszego, najbardziej cenionego sera w całej Hiszpanii. I nie tylko w Hiszpanii, ponieważ eksportowany jest na cały świat. W ofercie producent posiada również kozie sery oraz owcze o różnym poziomie dojrzałości.
Skład: mleko owcze, sól, podpuszczka, środki antybakteryjne (E252)
Alergeny: mleko owcze, podpuszczka
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Region: Castilla la Mancha / Kastylia
Region: Castilla la Mancha / Kastylia

Przechowywanie: W lodówce w temperaturze od 3 do 8 stopnii.
Aby zachował świeżość zaleca się ograniczenie dostępu powietrza, owinięcie go folią spożywczą lub opakowanie próżniowe
Aby zachował świeżość zaleca się ograniczenie dostępu powietrza, owinięcie go folią spożywczą lub opakowanie próżniowe
Podobne produkty
Klienci zakupili także
Pozostałe produkty z kategorii