Infolinia:
+48 727 62 62 63- Opis produktu
- Pochodzenie
- Przechowywanie
- Właściwości
Hiszpańska kurkuma prosto od rolnika!
Kurkuma, nazywana „złotem Indii”, to przyprawa o bogatej historii i wszechstronnym zastosowaniu.
Niegdyś słynna przyprawa, a w gruncie rzeczy to również lekarstwo. O jej pozytywnym działaniu można dużo powiedzieć.
Wyglądem przypomina imbir, ale po przekrojeniu ujawnia swój intensywny, pomarańczowo-żółty kolor. Za ten charakterystyczny pigment oraz za większość właściwości zdrowotnych odpowiada cenna substancja o nazwie kurkumina.
Kurkuma, nazywana „złotem Indii”, to przyprawa o bogatej historii i wszechstronnym zastosowaniu.
Niegdyś słynna przyprawa, a w gruncie rzeczy to również lekarstwo. O jej pozytywnym działaniu można dużo powiedzieć.
Wyglądem przypomina imbir, ale po przekrojeniu ujawnia swój intensywny, pomarańczowo-żółty kolor. Za ten charakterystyczny pigment oraz za większość właściwości zdrowotnych odpowiada cenna substancja o nazwie kurkumina.

Pochodzenie korzenia kurkumy: Hiszpania, Region Walencja.

W lodówce, owinięte papierowym ręcznikiem aby zapobiec wysychaniu, z delikatnym dostępem do powierza.
Kurkuma to coś więcej niż tylko barwnik i przyprawa. To skarbnica antyoksydantów, która pomaga zwalczać wolne rodniki, czyli ma działanie anty-rakowe. Chroni komórki przed stresem oksydacyjnym. Wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego, pomaga w stanach zapalnych oraz jest cennym elementem diety wspierającej odporność. Istnieje wiele badań, w których kurkuma okazała się potężną bronią do walki z wieloma chorobami.
Pozostałe produkty z kategorii