Infolinia:
+48 727 62 62 63- Opis produktu
- Pochodzenie
- Przechowywanie
Hiszpańska Czekoladowa Pomarańcza „Navel Chocolate” – niezwykle rzadki i wyrafinowany owoc – to naturalna mutacja pomarańczy Napoli, odkryta przypadkowo w rejonie Walencji (Picassent) około dekady temu.
Jej charakterystyczna, brązowo-zielona skórka, wynikająca z utrzymującego się pigmentu zielonego, czyni ją niepowtarzalną wizualnie.
Wnętrze zachwyca soczystą, intensywnie pomarańczową pulpą o wyjątkowej słodyczy (12 °Brix) i niskiej kwasowości.
Dzięki dużej zawartości soku, łatwej obieralności i kwiatowo-owocowemu aromatowi, staje się wyjątkowym składnikiem kulinarnym i prawdziwym rarytasem premium – dostępna tylko u nielicznych producentów.
Obecnie uprawiana tylko przez kilku producentów (około 3–4), na ograniczonej powierzchni (~15–30 ha), co czyni ją produktem niszowym. Navel Chocolate osiąga 12 °Brix – to jedna z najwyższych wartości w pomarańczach typu navel, co przekłada się na wyjątkową słodycz i łagodną kwasowość
Jej charakterystyczna, brązowo-zielona skórka, wynikająca z utrzymującego się pigmentu zielonego, czyni ją niepowtarzalną wizualnie.
Wnętrze zachwyca soczystą, intensywnie pomarańczową pulpą o wyjątkowej słodyczy (12 °Brix) i niskiej kwasowości.
Dzięki dużej zawartości soku, łatwej obieralności i kwiatowo-owocowemu aromatowi, staje się wyjątkowym składnikiem kulinarnym i prawdziwym rarytasem premium – dostępna tylko u nielicznych producentów.
Obecnie uprawiana tylko przez kilku producentów (około 3–4), na ograniczonej powierzchni (~15–30 ha), co czyni ją produktem niszowym. Navel Chocolate osiąga 12 °Brix – to jedna z najwyższych wartości w pomarańczach typu navel, co przekłada się na wyjątkową słodycz i łagodną kwasowość
Pochodzenie cytryn: Hiszpania, Region Walencja.


Chłodne miejsce, idealna temperatura to około 6 stopnii. Lodówka, chłodny garaż.
Pozostałe produkty z kategorii